Magyar Férfi Kosárlabda NBI/B: Szezonfelvezető

Szerző: Losonczy Dániel
2015. Szeptember 26. 18:10:00

Jövő héten útnak indul a labda a másodosztályban, melyben idén a szokásosnál is több csapat kandidál a kétszeres bajnoki címvédő Bonyhád letaszítására a B csoport trónjáról. Sorra vesszük a Keleti és a Nyugati csoport nyári játékos mozgásait, valamint megnézzük, hogy kitől mit várhatunk az utóbbi évek egyik legizgalmasabbnak ígérkező szezonjában.
Hirdetés

Az indulók száma nem változott az idei kiírásban sem, továbbra is 24 csapat verseng az NBI/B bajnoki címéért, két 12 csapatos csoportban. A lebonyolítás is maradt az eddigi (végre valahára): az alapszakasz végeztével, az oda-visszavágók után Keletről és Nyugatról is a négy legjobb mérleggel rendelkező együttes jut tovább a felsőházi rájátszásba, míg az 5-8. helyezettek a középházban folytatják. Mindkét esetben kuparendszerben folynak tovább a küzdelmek, az egyedüli kivételt a döntő jelenti, ahol már két nyert meccsig tart a csörte. Az alsóházban viszik tovább magukkal az eredményeiket és játszanak a másik csoport hasonló sorsa jutott csapataival a bennmaradásért.

Sokan tiltakoztak vagy éppen nem tetszésüknek adtak hangot a ”fiatal-szabály” miatt, de ebben nem engedett a szövetség, idén is a mérkőzések egésze alatt pályán kell lennie legalább egy, 1995. január 1-e után született játékosnak. Sőt, a jelenlegi állás szerint két év múlva már egy U23-as és egy U20-as játékost kell egyszerre szerepeltetni!

Változás van viszont a légiósok háza táján, mostantól csapatonként már csak egy külföldit alkalmazhatnak, és ebbe beleszámítanak a honosított játékosok is, ők sem tekinthetők már magyar játékosnak.

Megér egy külön fejezetet a kieső-feljutó sztorija, mert ahogy az sajnos sokszor előfordult már, itt sem ment minden úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Az NBII-es bajnokságból ugyanis a MAFC Martos vívta ki az indulási jogot, de ők nem szerettek volna egy osztállyal feljebb versenyezni, így visszaléptek ettől. A második helyre a DEAC kisebbik csapata futott be, de mivel az NBI-s csapat lecsúszott a döntőben az élvonalbeli szereplésről, így ők maradtak továbbra is a B csoportban, ezért ennek a gárdának sem volt értelme feljebb lépni. Maradt tehát a harmadik helyezett MEAFC, amelynek legnagyobb előnye a vetélytársaival szemben az volt, hogy ők viszont el akartak indulni a másodosztályban, így még, ha nem is egyenes ágon, de sikerült elérniük a céljukat… Ezután már az sem meglepő, hogy kieső csapat nem volt, hiába végzett az utolsó helyen a Budafok, a Szolnok visszaléptette U23-as gárdáját a bajnokságból, így maradhattak Drevenkáék az NBI-ben.

Egy csere történt még a Nyugati csoportban, a Falco idén nem indítja el fiatalokból álló társulatát, helyettük viszont a fehérvári tehetségek kapnak bizonyítási lehetőséget, nem lesz könnyű dolguk újoncként, pláne ebben a mezőnyben.

A száraz tények után vegyük sorra a csapatokat, hogy miért is érdemes idén fokozottan figyelni a másodosztály vetélkedését!

Keleti csoport

Budafok

Érkezett: Csernák Ádám (Kaszások), Markó Péter (Vasas), Steier Krisztián (Honvéd)

Távozott: Károly Máté (visszavonult az aktív játéktól, vezetőedzőként dolgozik tovább)

Jelentős változás nem történt a papíron kieső, de végül mégis bennmaradó Budafok keretében, egyedül a gárda eddigi vezérének számító Károly Máté vezetőedzővé avanzsálása volt számottevő a nyári játékos mozgások közül. Az ő hiánya azért érződhet a csapaton, de így is maradt rutinos játékos bőven (Drevenka, Tiba, Fehér, Vajda), a helyi nevelésű fiatalokkal és az új érkezőkkel együtt viszont most is csak a bennmaradást tűzhetik ki célul.
Budapesti Honvéd SE

Érkezett: Répási Richárd (Jászberény)

Távozott: Taga György (Szigetszentmiklós – NB II), Robert Kwame, Mácsai Károly (TF), Bohanek Balázs, Kovács Domonkos (Szigetszentmiklós – NB II), Steier Krisztián (Budafok), Angyal Tamás

Sok távozó, kevés érkező, rendkívül fiatal gárda (az átlagéletkor 19,4 év). Kulcsjátékosok egész hada köszönt el a Dózsa György úttól, ám a csapatot évek óta jellemző lendületes, agresszív, hajtós kosárlabda ezzel a fiatal maggal is megvalósítható lehet és okozhat kellemetlenséget még az előrébb taksált riválisoknak is. A Honvéd erőssége a csapategységben rejlik, Puskás Artúr pedig egy percig sem engedi lankadni fiait, nagy kérdés, ez mire lesz elég. Nyugat erősebb lesz véleményem szerint idén, míg Keleten egyelőre csak két csapat tűnik esélyesebbnek a többieknél (DEAC, Salgótarján), így lehet sanszuk a legjobb négyre.
Békési SzSK

Érkezett: Kertész Dániel (ZTE), Plavecz Tamás (Nyíregyháza)

Távozott: Nagy Csaba, Vámos László, Nikola Szolevics, Dan-Ioan Babut, Dalibor Micsics (mindhárman a légiós szabály miatt)

A légiós szabály talán a békésieket érintette a legérzékenyebben, hárman is emiatt voltak kénytelenek távozni az együttestől. Kertész Dániel személyében azonban minőségi igazolásuk volt a nyáron, az ő játéka sokat dobhat a gárdán és ritmust adhat az egész csapatnak. A tavalyi középház a realitás idén is, de akárcsak a Honvéd, Koma Dánielék is versenyben lehetnek a legjobb négyért folytatott versenyfutásban.
DEAC

Érkezett: Filip Patkovics – korábbi montenegrói korosztályos válogatott játékos

Távozott: Boldizsár Ferenc (visszavonult), Kaluha Csaba (sérülés miatt egész szezonra kidőlt), Andrássy Géza (Vasas)

Bár több a távozó, mint az érkező, még így is bajnokesélyesként kell számolnunk a DEAC alakulatával, a kulcsjátékosok ugyanis mind maradtak a cívisvárosban. Boldizsár rutinja hiányozni fog, de már tavaly sem töltött sok időt a parketten, Andrássy hiányát a fiatalokkal és a bővebb rotációval meg tudják oldani, viszont Kaluha kidőlése érzékeny veszteség lehet, mert a B csoport ”fenegyereke” támadásban is jó opció volt, de főleg védekezésben keserítette meg a riválisok dolgát. A cél egyértelműen a feljutás Debrecenben, a csapat képes is lehet erre, leginkább a Salgótarjánnal lehetnek versenyben a Keleti első helyért.
EKF-Eger-KOK SE

Érkezett: Beák Balázs és Szabó Gábor (Paks), Ungi Keve (Kaszások), Csákvári Csaba (Szolnok)

Távozott: Pongrácz Gergely (Tiszaújváros)

Nagy hajrával kerülte el tavaly az alsóházat az Eger, idén egy céljuk lehet: hamarabb lezárni ezt a kérdést. A középmezőny végét csípheti meg maximum a hevesi gárda, előrébb nem hiszem, hogy versenyben lesznek, ahhoz túl rutintalanok, de fiatal keretük van, a kiesés nem fenyegetheti őket.
Konecranes-Salgótarjáni KSE

Érkezett: Helmeczi András (Nyíregyháza), Béres Dávid (TF), Varga Márton (Falco), Pável Dániel (Vasas), Czigler László – edző (Pécs), Ferenczi Tamás – szakmai igazgató (Nyíregyháza)

Távozott: Jaroszlav Gorszkij (visszavonult), Pribics Strahinja és Vuletics Dusan (mindketten a légiós szabály miatt)

Egyértelműen újra az élmezőnybe vágyódik a korábbi bajnok, ehhez a keret erőssége már az előző szezonban is megfelelő volt, de nyáron még plusz erősítések is érkeztek. A bajnokcsapatból utoljára Jaroszlav Gorszkij hagyta el a nógrádi megyeszékhelyet, ő idén döntött a távozás mellett. Az új igazolások közül élre kívánkozik a szakmai stáb megerősítése, Czigler László vezetőedzőnek, míg Ferenczi Tamás szakmai igazgatónak érkezett Salgótarjánba, így sikerült azt a pontot megerősíteniük, amely mindig is a leggyengébbnek számított náluk, az edző kérdést. Béres és Varga a fiatal és a magas gondjaikat is megoldhatja, míg Helmeczi személyében egy ponterős játékost szereztek, mellettük az előző szezon egyik legjobbjának számító Tutust is maradásra bírták, a Szabó-Madár hátvédpárossal pedig ez a keret bombaerősnek tűnik. A végső győzelemre is esélyesnek tartom őket, Keleten mindenképp (a DEAC mellett) favoritok az első helyre.
KTE-Duna Aszfalt

Érkezett: Milivoj Dokmanovics (edző, Szombathely)

Távozott: Kővágó-Laska Márk (Pécs), Buzsáki Bence (Jászberény – NB I/A), Pongó Martin és Mészáros Máté (KTE – már csak az A-csoportban játszhatnak), Forray Gábor (edző – Jászberény – NB I/A)

U23-as csapat révén szinte egyáltalán nem tudunk róluk semmit, de a tavalyi szereplésük után nem sok meglepetést várhatunk tőlük, pláne Pongó Martin és Mészáros Máté “kiöregedésével”. Idén is az alsóházba várom őket, egy-egy meccset elcsíphetnek odahaza, de nem fognak beleszólni a nagyobb csatározásokba.
MAFC II.

Érkezett: Tálos András (Rátgéber Akadémia – Pécs)

Távozott: Mácsai Károly (TF), Csapai Péter (Franciaország – megyei bajnokság), Timkó Norbert és Tursics Krisztián (MAFC – már csak az A-csoportban játszhatnak)

Az élvonalbeli együttes fiókcsapatával sem tudunk érdemben számolni az idei versengésben, ők inkább az első csapatra koncentrálnak, bár sok tehetséges fiatal kaphat a másodosztályban nagyobb szerepet, főleg a tavalyi junior bajnok gárdából, ám Mócsán Bálint és Misek Levente annyira sok szerepet kaphatnak már a “nagyok” közt, hogy vélhetően kevesebbet látjuk őket a B-csoportos fiókcsapatban. A kicsit gyengébb Keleti csoportban a középmezőnyben megragadhatnak, a felsőház távolinak tűnik, viszont véleményem szerint a kiesés ellen nem kell harcolniuk.
MEAFC

Érkezett: Endrész Tamás (Szerencs), Orosz Bence (Szolnok U23)

Visszatér az NBI-be Miskolc városa, melynek kacifántos indulásáról már a bevezetőben értekeztünk. Egy biztos, nagyon akarták ezt a másodosztályú szereplést a borsodi megyeszékhelyen, így fűteni fogja őket a bizonyítási vágy, ami a mezőny egyik legrutinosabb irányítójának, Drahos Gábornak a vezetésével jópár győzelmet eredményezhet. Első évükben a bennmaradásnak is örülhetnek majd, velük leghamarabb a következő szezonban számolhatunk inkább.
Óbudai Kaszások

Érkezett: Tóth Bence (Vasas), Mihályi Márton (Vasas), Kopasz Márton (Megyeri Tigrisek)

Távozott: Ungi Keve (Eger), Csernák Ádám (Budafok)

Igazi sötét ló idén (is) a Kaszások együttese, a rendkívül rutinos és jó erőkből álló maghoz (Sebők, Krasznai, Kováts, Nagy, Szeleczky) fiatal játékosok csatlakoztak a nyáron, akik közül leginkább Tóth Bence atletikus irányítói képességeit tudják majd kamatoztatni. A névsort böngészve benne lehet egy jó szezon a gárdában, de ugyanezzel az elvárással futottak neki az előző kiírásnak is, aztán alsóház lett a vége… Idén talán sikerült kijavítaniuk a hibákat és már kicsit összeszokottabban odaérhetnek az élbolyba, biztos befutónak csak előző évi szereplésük miatt nem mondanám őket, de a négy közé jutásra esélyesek között vannak mindenképp.
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

Érkezett: Pongrácz Gergely (Eger), Szabó Norbert (Sopron), Osnach Alexandr (Ukrajna – korosztályos válogatott), Szondi Ákos, Czura Attila, Oláh Zoltán és Vida Zoltán (mind a négyen Nyíregyháza)

Távozott: Kóthay László, Berta Dániel

Tovább fiatalodik a Tiszaújváros, amelyben Kóthay távozásával az irányító poszt jelentős veszteséget szenvedett. Sok az újonc, Pöstényi még egy darabig az oldalvonal mellé kényszerül, Sitkura nem tudni előre, mikor számíthatnak, így kisebb csoda kellene a tavalyi álomrajt megismétléséhez. Brunyánszky Istvánnak ismét elő kell vennie a varázsport, csapatot remekül tud építeni, ezt már az elmúlt évadban bebizonyította, de a mostani emberpróbálóbb feladat lesz számára is. Jelenlegi állapotukban alsóházba tippelném a borsodiakat.
Vásárhelyi Kosársuli

Érkezett: Pavlovics Vuk (Szolnok), Wirth Ádám, Varga Zalán, Kereszty Domos (mindhárman SZEDEÁK), Takács Gergely – Budapest

Távozott: Nyilas István – visszavonult, Genal Momir (légiós szabály miatt távozott), Kelemen Balázs (légiós szabály miatt távozott), Gruda Gergely (MAFC)

Tavaly leírtuk őket a szezon kezdete előtt, pedig jóval kevesebb változás ment végbe akkor a csapat háza táján. Most is egy átalakított kerettel vágnak neki Elek András fiai a B csoportos küzdelmeknek, Nyilas szögre akasztotta a cipőit, Gruda a fővárosba költözött és ők is megsínylették az új légiós szabályt. Az érkezők közül elsőre Pavlovics Vuk számít a legnagyobb erősítésnek, mellette az összeszokott Vejinovics, Vas, Czibere, Mócsai, Varga magra hárul majd a munka nagy része. A négy közé jutásra mindenképp van esélyük, a tavalyi csoportgyőzelemre már sokkal kevesebb.

Nyugati csoport

Alba Fehérvár-DKKA

Érkezett: Filipovity Márkó (USA), Luka Markovics (ASE – NB I/A)

Újonc a mezőnyben a fehérvári U23-as alakulat, a Fehérvár KC óta először delegál másodosztályú csapatot a királyok városa. A fiatal gárdától egyelőre sokat nem remélhetünk, mint minden utánpótlás csapatnak a B csoportban, az elegendő játéklehetőség biztosítása és a tapasztalatszerzés lesz a fő céljuk.
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC

Érkezett: Csaplár-Nagy Ervin – edző, Nárai Bence (Jászberény), Hajmásy Péter (Oroszlány), Kovács Soma (Kaposvár)

Távozott: Gaál Róbert (sérülés miatt egész szezonra kidőlt), Molnár István – edző

Két korábbi A csoportos játékossal erősödtek az uborkaszezonban, a Gombás-Márkus-Hajmásy-Kovács-Nárai tengely pedig nem fest rosszul ebben a mezőnyben. Új az edző is Csaplár-Nagy Ervin személyében, aki Molnár Istvánt váltja a kispadon. Legnagyobb gondjuk szerintem az, hogy a bombaerős Nyugaton kell kiharcolniuk a négybe jutást, márpedig a bajnokság rajtja előtt öt csapatot is előrébb rangsorolnék náluk (Bonyhád, MTK, Vasas, Oroszlány, Veszprém).
Bajai Bácska FKE

Érkezett: Délity Bence (Pécs)

Távozott: Szálas Gábor, Hosszú István – edző (a vezetőség tagja maradt)

Délity újra Baján, az Ágfalvi-Mándity duó pedig továbbra is a bácskai palánkok alatt, de ez összességében valószínűleg nem lesz elég a felsőházhoz ebben a csoportban. Erős középcsapat válhat belőlük, odahaza mindenkire veszélyesek tudnak lenni, nagy előnyük az összeszokottság lehet, a keret magja évek óta együtt játszik már.
Concordia Motax KC Pápa

Távozott: Simon László (Veszprém), Hadnagy Bence (Oroszlány)

Idén sem lesz gyenge kerete a Pápának, a hazai pályájukon mindig is nehéz volt Keresztes Rafaeléket két vállra fektetni, ez most sem lesz másként, de nekik is az lehet a problémájuk, mint a győrieknek, az ország rossz felén kell kiharcolniuk felső négyet. Nagyon kiegyensúlyozott csapatokkal kell versengeniük, ez pedig nem volt jellemző rájuk az elmúlt szezonban, de még ha javulnak is ebben Szanati Mátyásék, akkor is maximum a középházra tartom őket befutónak.
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém

Érkezett: Körtélyesi Gergely (Paks), Simon László (Pápa)

Távozott: Szabó Tibor (MTK), Fekete Csaba, Gáll Dominik (ZTE), Nagy Róbert

A két legnagyobb igazolás kétségkívül a Veszprém nevéhez fűződik, amely Körtélyesi és Simon megszerzésével újra az élcsapatok közé emelkedhet az idei bajnokságban. Az ex-ZTE-s különítménnyel kiegészítve (Kámán, Vertetics, Puszta és Simon is!!) veretes névsor áll Mérész Csaba rendelkezésére, idén könnyedén beleszólhatnak a korábbi favoritok vetélkedésébe. Kiélezett lesz a harc a tabella elején, egy-egy meccs dönthet a végelszámolásnál.
Metal-Work Bonyhádi KSE

Érkezett: Somogyfoki Szabolcs (Pécs), Szávai Péter (Pécs)

Távozott: Rutkai Péter (visszavonult az aktív játéktól, vezetőedzőként dolgozik tovább), Verli Róbert (visszavonult), Lukács Attila (visszavonult), Morgen Frigyes – edző (Paks), Illés Máté (Paks)

Bár meghatározó játékosok döntöttek a befejezés mellett és távozott az elmúlt időszak sikeredzője (Morgen Frigyes), illetve egyik fiatal tehetséges játékosa (Illés Máté), az érkezőkkel együtt úgy vélem, nem szabad a ”gyengült” szót használnunk a kétszeres címvédő tolnaiak keretére. Továbbra is a bajnokesélyesek között kell számon tartanunk őket, hiszen a gárda gerince évek óta együtt van, az edzővé előlépett Rutkai az elmúlt szezonok ”aranyesőjéből” adódóan ismeri a siker receptjét, így minden megvan egy újabb jó szerepléshez. A triplázásra hajtó bonyhádiaknak idén lesz a legnehezebb dolguk, nemcsak azért, mert még a B csoportban is mindenki a címvédőt akarja legyőzni, hanem mert a szokásosnál több csapat erősített bajnokesélyhez mérten a nyáron.
MTK Törökbálint

Érkezett: Boinitzer Dávid, Mészáros Bence és Szántó András (mindhárman Vasas), Trepák Zoltán (Sopron), Szabó Tibor (Veszprém)

Távozott: Bódi Ferenc (visszavonult), Wehner Zoltán (Oroszlány), Csempesz Balázs

Évek óta stabil tagjai nem csak a Nyugati, hanem a teljes B csoport élmezőnyének, a végső lépést mégsem sikerült még soha megtenniük. Idén újra nekifuthatnak, mert bár Bódi és Wehner elvesztése nagy érvágás lehetett a csapatnak, de ők sem töltötték tétlenül a nyarat, a rutint rutinnal pótolták, érkezezett hosszú élvonalbeli karrier után Trepák Zoltán, valamint az A csoportba szintén belekóstoló Szabó Tibor a palánk alá. Nem lesz könnyű dolga egyik ellenfelüknek sem a gyűrű közelében, hiszen az előbb említett duó mellett Bihari és az egyelőre komoly sérülésből Baross is bevethető a magas posztokon, ezt a rotációt pedig sokan irigyelhetik Szarvas Gábortól. Három fiatal is érkezett a Vasastól, a maradó Spiriev és Jakab hátvédpárossal pedig ismét egy masszív játékos állománnyal rendelkező csapattal találkozhatunk, amely talán végre szeretne átlépni a saját árnyékán és kiharcolni a döntőbe jutást. Erre minden esélyük megvan idén is.
OSE Lions

Érkezett: Wehner Zoltán (MTK), Lakosa Ákos (Spanyolország – 4. liga), Hadnagy Bence (Pápa, ill. Falco), Zrínyi Viktor (Falco), Vavra András – edző (MAFC)

Távozott: Hajmásy Péter (Győr), Kovács Nándor – edző

Oroszlányban is izgalmasan teltek az elmúlt hónapok, az edzőváltás mellett a játékoskeret nagy részét sikerült egyben tartaniuk, egyedül Hajmásy távozott Győrbe, valamint érkezett Wehner Zoltán a rutin képviseletében, míg Lakosa Ákos egy rövid spanyol kitérőt követően tér vissza a másodosztályba. Akárcsak törökbálinti kollégájának, Vavra Andrásnak is irigylésre méltó dolga van a rotációban, hiszen olyan játékosokra számíthat, mint Tanács Attila, Kiss Kornél, Ughy Albert és Gorzsás Krisztián, így náluk is adott minden egy jó idényhez. Tavaly megvetették a lábukat a feljutást követően, idén egyértelműen előrébb kell lépniük, legalább a felsőház elvárás lehet velük szemben.
PVSK-Kronosz Kiadó

Érkezett: Demeter Attila (SZEDEÁK), Popgyákunik Balázs (Falco), Kővágó-Laska Márk (Kecskemét), Antóni Csanád (Paks) Osiyemi Adebayo, Somogyfoki Péter és Kozári István (mindhárman Rátgéber Akadémia)

Távozott: Somogyfoki Szabolcs (Bonyhád), Délity Bence (Baja), Pongó Marcell (Németország), Bödör Bence (PVSK – már csak az A-csoportban játszhat), Czigler László – edző (Salgótarján)

Ígéretes fiatalokból nem lesz hiány az idei pécsi U23-as gárdában, tavaly sem álltak rossz erőkből, de nagyot dobbantani nem tudtak. Idén sem látok többet bennük, mint egy alsóház elkerüléséért vívott versenyfutást, egy-egy meccs erejéig boríthatják a papírformát, amivel belepiszkíthatnak a féltucatnyi ”trónra törő” alakulat dolgába.
SMAFC –NYME

Érkezett: Meszlényi Róbert – edző

Távozott: Csaplár-Nagy Arnold (visszavonult), Szlávik Mátyás (visszavonult), Herczeg István (visszavonult), Bálint Gergely

Az egykor bajnokságot is nyerő kisebbik soproni alakulat vélhetően nem idén fog újra a csúcsra érni, sőt, hasonlóan az előző szezonhoz, nagy esély van rá, hogy a kiesés elől kell majd menekülnie. A csapat nevével szinte már egybeforrt Csaplár-Nagy Arnold leköszönt a mostani évad kezdetével, Szlávik és Herczeg távozásával pedig egyértelműen egy roppant fiatal együttes veszi fel a harcot Sopronban, akiknek még szokniuk kell a B csoport ritmusát, sok kudarc és kevés sikerélmény közepette.
Tehetséges Fiatalok-Budapest

Érkezett: Kerkai Ákos (ZTE), Mácsai Károly (MAFC), Tóth Dávid (Falco), Sztrányai György

Távozott: Katona Róbert (Vasas), Moravcsik Áron (SZEDEÁK), Béres Dávid (Salgótarján), Debreczeni Dániel (MAFC), Major Előd

A legnagyobb vezéráldozatokat a TF nyara hordozta magában, ők több kulcsjátékosukat is elengedték, akik szállították a sikereket az elmúlt években. Jött azonban Kerkai, Mácsai és Tóth Dávid, valamint hosszú kihagyás után visszatért centerposztra Sztrányai Gyuri is, és ismerve Mehmedovics mester tanítványainak szívósságát és agresszív játékstílusát, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legkellemetlenebb ellenfél lesz idén is a fővárosi együttes. Hogy ez mire lesz elég? A tavalyihoz hasonló veretlenségi szériához nem hiszem, de ők is beleszólhatnak az élboly alakulásába, még ha ez a négy közé jutásra szerintem nem is lesz elég.
Vasas Akadémia

Érkezett: Surmann Gábor és Surmann Péter (Németország), Faragó (Horváth) Péter (MAFC), Zsemlye Sándor (Eger), Andrássy Géza (DEAC), Katona Róbert (TF)

Távozott: Mészáros Bence, Boinitzer Dávid és Szántó András (mindhárman MTK), Tóth Bence és Mihályi Márton (Kaszások), Bordács Soma (Körmend), Papp Bendegúz és Rudner Gábor (Szolnoki Olaj), Ondima Olivér és Bános Csaba (Jászberény), Fekete Viktor (ZTE), Krivacsevics Márkó (NJCAA – USA), Pável Dániel (Salgótarján), Markó Péter (Budafok), Schweighoffer Balázs (Szigetszentmiklós – NB II), Szanthoffer András, Chekina Munanga (Limoges, Franciaország (Euroliga)), Fülöp Botond (abbahagyta), Solymosi Tamás (Megyeri Tigrisek – NB II)

Nagy változások Pasaréten, két csapatra való fiatal játékos távozott a holtszezonban, de nem kevés rutin érkezett, a Surmann testvérek hazatérése mellett, Faragó, Zsemlye, Katona és Andrássy is a Vasas csapatát erősíti az előttünk álló bajnokság során. A korosztályos válogatottaknak évről évre több játékost adó piros-kékek tehetséges ifjoncai mellé remekül passzolhatnak a sokat látott, harcedzett, tapasztalt rutinrókák, rengeteget kamatoztathat ebből a Vasas gárdája akár már rövid távon is. Surmann és Faragó Peti irányításával valószínűleg egy összeszedett gárdát fogunk látni, kérdés milyen gyorsan érnek csapattá, a keret erőssége alapján a legjobb négy lehet a minimális cél.
Fotó (1): Soltész Tamás – sport.uni.eger.hu
Fotó (2): facebook.com/DEACkosarlabda
Fotó (3): foto24.hu – veszpremkosar.hu

Posted in Uncategorised

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *