Tóth Attila

Tóth Attila - 323px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdvözlöm,

Tóth Attila vagyok, a Longbow Sports Management játékosmegfigyelője és elemzője.

A 90-es évek közepén a Szolnoki Olaj KK egyik meccsén, illetve a televízióból Michael Jordan által ismerkedtem meg a kosárlabdával, a sportág pedig a szenvedélyemmé, életem szerves részévé vált ezt követően. A 90-es évek végétől kezdve az NBA-t próbáltam olyan rendszeresen és mélyrehatóan követni, amennyire csak lehetett, így a hazai bajnokság mellett leginkább az amerikai liga felépítésével, erőviszonyaival, mechanizmusával, illetve az NBA-t körülvevő kiszolgálással ismerkedtem meg részletesebben.

2010-ben kezdtem publikálni a Nemzeti Sport kiemelt NBA-blogján, majd 2011-től kezdve a Kezdő5.hu-n folytattam az írást.

Célom az, hogy itthon a külföldi minták alapján egy minőségibb utánpótlást hozzunk létre, amely a jelenleginél jóval több Európában is használható játékost nevel ki. Fontosnak tartom a máshol már működő rendszerek elemzését, azoknak az elemeknek, illetve elveknek a kiválogatását, amelyeket a hazai viszonyok között is meg lehet vagy éppen kötelezően meg kell valósítani az Európához való felzárkózáshoz, valamint annak hangsúlyozását, hogy a statisztika és a modern profi sport semmilyen szinten nem elválasztható egymástól.

Tóth Attila